• Ponávka 6, Zábrdovice, 602 00 Brno
  • Nepřetržitý provoz

Zdravotní sestra Úrazové nemocnice získala prestižní ocenění za práci ve svém oboru, pracuje v něm 43 let

Česká asociace sester tento týden ocenila zdravotní sestru Úrazové nemocnice v Brně Valerii Skřejpkovou. A to v rámci sekce Anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče. Valerie Skřejpková se věnuje práci zdravotní sestry od roku 1979.

Ve čtvrtek v Brně odstartoval kongres České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (ČSARIM). Tato odborná vědecká organizace již několik let oceňuje nejlepší osobnosti v oboru a uděluje čestná uznání a ocenění za zásluhy zdravotnických pracovníků, kteří se zabývají anesteziologií, intenzivní a resuscitační péči, algesiologií či urgentní medicínou. 

Ocenění za práci v oboru Intenzivní péče si odnesla také zdravotní sestra brněnské Úrazové nemocnice Valerie Skřejpková.  „Už návrh na samotné ocenění mě velmi mile překvapil a je pro mě velkou poctou. Tato profese je vždy týmová a náročná, jak fyzicky, tak i psychicky. Ale je to práce naplňující. A bez sehraného kolektivu by ani dělat nešla. Přinesla mi životní naplnění, manžela a za ta léta i mnoho přátel. A to, že se do práce ještě pořád těším, je skvělé. A přeji to i svým následovníkům. Mé poděkování míří i k mým kolegům, kteří mi byli vždy velkou oporou,“ říká oceněná zdravotní sestra Valerie Skřejpková, která v oboru pracuje 43 let. A po celou dobu je zaměstnaná právě v brněnské Úrazové nemocnici. 

Je to náročná profese, která s sebou přináší celou řadu zátěže. „Za tak dlouhou dobu se vyskytlo mnoho různých problémů. Často šlo o to skloubit práci ve třísměnném provozu na plný úvazek s rodinou. Na samotném oddělení pak i po letech stále těžko nesu odchody, a to zejména mladých lidí,“ doplňuje Valerie Skřejpková.

Oceněnou zdravotní sestru nominovaly její vlastní kolegyně, které o ní natočily krátké video. Na jeho základě zdravotní sestru vybrala Česká asociace sester. „Práce zdravotních sester je opravdu velmi náročná a není divu, že v Česku je v mnoha nemocnicích jejich nedostatek. Jsem velmi hrdý, že máme tak šikovný tým, který navíc jednu ze svých kolegyň nominoval a ona získala zasloužené ocenění. V Úrazové nemocnici pracuje celých 43 let,“ říká ředitel Úrazové nemocnice Pavel Piler.

Vyhledávání...