• Ponávka 6, Zábrdovice, 602 00 Brno
  • Nepřetržitý provoz

Cvičení Dálnice 2016

Úrazová nemocnice v Brně se zúčastnila cvičení složek Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje, které se uskutečnilo ve středu 25. května na Staré dálnici v Brně-Bystrci, pod záštitou hejtmana Michala Haška.

Úrazová nemocnice v Brně přijala v 10,25 hod. hlášení od RZP. Do 12,35 hod. bylo do nových prostor ambulantního traktu přivezeno 18 pacientů. Z toho byli 3 těžce, 3 středně těžce a 12 lehce zraněni. Figuranty byli studenti Střední zdravotnické školy, jejichž zranění vypadala velmi věrohodně. Zranění byli dopraveni do nemocnice ve třech případech vrtulníkem a 4x pomocí sanitního vozu. V nemocnici byly sestaveny tři týmy, které přijímaly pacienty v těžkém zdravotním stavu. Pro lehce zraněné byly k dispozici 4 ambulance s lékaři a sestrami. Po základním vyšetření a ošetření vážných zlomenin i krvácení a stabilizaci stavu, byli pacienti  odvezeni na oddělení či operační sály.

Cvičením si nemocnice vyzkoušela nové příjezdové cesty a prostory OSCHÚS (Oddělení stálé chirurgické a úrazové služby), které byly nově otevřeny v září roku 2015, za podpory města Brna a dotací z EU. Úrazová nemocnice v Brně prokázala, že i po zrušení traumacentra, je stále připravena ošetřit několik pacientů v kritickém stavu. Poděkování patří celému týmu, který se na cvičení podílel.

Vyhledávání...